Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

ΞΕΝΟΙ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΩΦΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ


Συνεχίζεται ολόκληρο τον Μάιο η παράσταση «Ξένοι» από το Θέατρο Κωφών Ελλάδος. Μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσετε από ένα θέατρο που ανοίγει δρόμους στην επικοινωνία και αλλάζει την άποψή μας για τον λόγο στην θεατρική πράξη.
Να σημειώσω ότι σε αυτήν την παράσταση πρώτη φορά «άκουσα» και είδα να χορεύει ζεϊμπέκικο κάποιος με νοηματική. Τα χέρια του Απόστολου - μπορείτε να το δείτε και στο video - ακολούθησαν όχι μόνο την μουσική αλλά περιέγραψαν με το εύρος της γλωσσικής και υποκριτικής τους δεινότητας τόσο το ψυχικό παράπονο όσο και την λεβεντιά του καημού που κρύβεται μέσα στον ρυθμό και τα λόγια του τραγουδιού.  
Σκηνοθεσία, διδασκαλία νοηματικής, υποκριτική δύναμη, ταλέντο, χρονισμός…  όλα συμβάλλουν στο εκπληκτικό αποτέλεσμα, υπηρετώντας πάνω από όλα το μήνυμα της παράστασης «ΞΕΝΟΙ».

Παιδιά για άλλη μία χρονιά  οφείλω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Ελένη Λιντζαροπούλου ΘΕΑΤΡΟ ΚΩΦΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ – Η παράσταση 'Ξένοι' ξεκινάει τον ο 2ο κύκλο παραστάσεων, ΔΕΥΤΕΡΑ και ΤΡΙΤΗ από 13 έως 28 Μαΐου.

Λίγα λόγια για το έργο

Μια ομάδα Αλβανών μεταναστών, τρεις άντρες και τρεις γυναίκες, ξεκινάει τη διαδρομή για να περάσει τα σύνορα της Ελλάδας, παράνομα, αρχές της δεκαετίας του ‘90. Οχτώ μέρες με τα πόδια για να φτάσουν στην χώρα που φαντάστηκαν ότι θα τους προσφέρει μια καλύτερη ζωή. Νωρίς όμως έρχεται η στιγμή που το όνειρο αμφισβητείται, η καλύτερη ζωή αργεί να έρθει και ξεκινάει η χρυσή δεκαετία όπου «για όλα φταίνε οι Αλβανοί».
Η παράσταση βασίζεται σε κείμενα του Γκαζμέντ Καπλάνι, από το βιβλίο «Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων». Πραγματοποιείται στην νοηματική γλώσσα με ταυτόχρονη απόδοση στην ομιλουμένη από ακούοντες ηθοποιούς. Για όσα άτομα με πρόβλημα ακοής που δε γνωρίζουν την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα θα δίνεται, κατόπιν συνεννόησης και επιτόπου, το κείμενο εκτυπωμένο σε χαρτί.
Tο κείμενο υπάρχει επίσης σε γραφή braille.
Συντελεστές
Σκηνοθεσία
Βασίλης Βηλαράς
Διερμηνεία – Διδασκαλία κειμένου στη νοηματική – Χρονισμός
Σοφία Ρομπόλη
Βοηθός σκηνοθέτη
Βούλα Βερδελή
Φωτισμοί
Ανδριάνα Δακανάλη
Φωτογραφίες
Γιούλη Ντάλλα

Παίζουν
Απόστολος Γιαννόπουλος
Σοφία Ζιάβρα
Πάνος Κατσής
Σταύρος Λένα
Μάρθα Μπάμπη
Βίκυ Πανταζή

Ακούγονται
Βασίλης Βηλαράς
Χριστίνα Ροκαδάκη
Δημήτρης Χατζηπέτρου

Τηλέφωνο κρατήσεων (μόνο sms): 6985765550
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6945390799
Εισιτήρια: 12 ευρώ | 8 ευρώ (μειωμένο)

Θέατρο Κωφών Ελλάδος
Σαχτούρη 8-10, Πλατεία Κουμουνδούρου