Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013

Σιγά μην στάξει η ουρά της φράουλας…… Και μας λεκιάσει την συνείδηση. Αυτά τα αίσχη και η συγκάλυψη από τις αστυνομικές αρχές ενός βρώμικου και εγκληματικού κυκλώματος εκμετάλλευσης και βίας εναντίον των μεταναστών εργατών δεν είναι σημερινό μόνο θέμα. Ειδικά για την Μανωλάδα, από τον Απρίλιο του 2008 που είχαμε και ερώτηση του Φ. Κουβέλη (βουλευτή τότε τουΣΥΝ) στην Βουλή για το θέμα, συνεχίζεται το καθεστώς ομηρίας των εργατών το οποίο είναι και γνωστό στο πανελλήνιο και γνωστό στην τοπική κοινωνία.

Εμείς βέβαια λόγω των πρόσφατων τραγικών περιστατικών γεμίσαμε τον κόσμο με αιματοβαμμένες φράουλες και οιμωγές. Για να καθησυχάσουμε τι και ποιον; Για να λύσουμε τι και για ποιον;

Στην δήλωσή της ΧΑ μάλιστα βρίσκεται και η ρίζα της αδιαφορίας της κοινωνίας η οποία συμπυκνώνεται στην εξής ιδέα:  
«Οι λαθρομετανάστες είναι εδώ παράνομα, άρα τους αξίζει ό,τι και να παθαίνουν.» 

Η «Μανωλάδα», από τις συμπεριφορές της κοινωνίας μας, φαίνεται ότι είναι παντού, απλά στο πρόσφατο περιστατικό, ξεπέρασε τον «εαυτό» της…
Δυστυχώς σε αυτό το «παντού» δεν μπορεί να κάνει ουδείς μποϊκοτάζ. Μπορεί όμως να εφαρμόσει αυστηρά τους νόμους, να υπερασπιστεί τους νόμους ή όπου χρειάζεται να τους αλλάξει. Κυρίως όμως, πέρα και πάνω από κάθε νόμο, επιβάλλεται να αλλάξει η κοινωνία και επιβάλλεται να εκφραστεί με καθαρά λόγια το πολιτικό σύστημα. 

Το κύκλωμα, ή αν το θέλετε τα κυκλώματα, έβγαλαν και βγάζουν πολλά χρήματα από την υπόθεση των μεταναστών… συντηρούνται από αυτήν την υπόθεση και όποτε χρειάζεται υποθάλπουν ή ασκούν παντός είδους βία για να γίνεται η «δουλειά» ακόμη πιο κερδοφόρα. Ωφελούμαστε οι περισσότεροι από αυτά τα κυκλώματα και αν δεν ωφελούμαστε, έχουμε γίνει μέρος των «ιδεολογιών» τους, της σιωπής ή του φόβου τον οποίον καλλιεργούν.
Αδιάφοροι, πολιτικά δειλοί, άτοποι ή κομφορμιστές …
Που τώρα μας έκανε κλικ… 

 

Σιγά μην στάξει η ουρά της φράουλας… 

Αν δεν αλλάξει η καθημερινή μας στάση απέναντι στους μετανάστες, απέναντι στην ύποπτη μεταναστευτική πολιτική, απέναντι στο παραμύθι ότι οι μετανάστες φταίνε για όλα, αλλά και απέναντι στα «προοδευτικά» παραμύθια του στιλ: «νομιμοποίηση όλων των μεταναστών», «Μανωλάδα» θα είναι και θα παραμένει όλη η Ελλάδα.     

Βλέπετε ρατσιστές είμαστε όλοι… Όλοι χρησιμοποιούμε του μετανάστες, ως άλλοθι, είτε θετικά είτε αρνητικά με μόνο στόχο να επιτύχουμε τους σκοπούς μας και να ωφεληθούμε από αυτούς.
 
Ελένη Λιντζαροπούλου


ΥΓ… Κάποιοι εξαιρούνται από αυτό το «τσουβάλι»… λίγοι, ενταγμένοι και στρατευμένοι στην υπόθεση «Άνθρωπος». Τους εξαιρώ με τιμή.