Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Όχι δάκρυα για την Αμάλ...


Όχι δάκρυα για την Αμάλ, όχι δάκρυα για την Υεμένη, για την Συρία ή τους Πρόσφυγες παρακαλώ.
.
Οι εξοπλισμοί, οι εμφύλιοι πόλεμοι (και όλοι οι πόλεμοι) είναι πολιτικές επιλογές τις οποίες κάνουν οι εξουσίες που στηρίζουμε. Δεν είμαστε ο μόνο κομμάτι του προβλήματος αλλά και μέρος των αιτίων του. Της δομής ενός συστήματος ανταγωνισμού, (δεν έχει σημασία αν θα το ονομάσουμε καπιταλισμό, ανθρωπιστική κρίση ή παγκοσμιοποίηση), που θέτει το κέρδος στην κορυφή της πυραμίδας των αιτημάτων και των επιδιώξεων του ανθρώπου.
.
Τι νομίζετε ότι είναι αμιγώς πολιτικό ή θρησκευτικό το πρόβλημα και η διαμάχη; Όχι, δεν είναι. Το πρόβλημα είναι ότι η ανθρωπότητα έχει χάσει τον προσανατολισμό της. Επόμενο είναι να επικρατεί η αδικία και η εκμετάλλευση....
.
Τι πενθούμε λοιπόν; Ας αλλάξουμε τις επιλογές μας... ας αντιδράσουμε συνειδητά πριν πεθάνουν κι άλλα παιδιά και ενήλικες.
.
Η Αμάλ ήταν «τυχερή», την φωτογράφησαν και την γνωρίσαμε. Πέρασε στην αθανασία μιας εικονικής πραγματικότητας. Ωστόσο, δεν ήταν τόσο τυχερή ώστε να την αντιμετωπίσουμε σαν ένα ανθρώπινο πλάσμα που του άξιζε να ζήσει.
.
Δεν δημοσιεύω την φωτογραφία της… δεν θέλω να την λυπηθείτε εκ των υστέρων. Δημοσιεύω την φωτογραφία μιας ωραίας γυναίκας σαν την οποία θα μπορούσε να γίνει.

#saveyemen