Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Ζη ο Χριστός... Τον συνάντησα σήμερα...


(Για την ομάδα ανάγνωσης, προβληματισμού και διαλόγου η οποία συναντιέται κάθε Πέμπτη στην πτέρυγα τον οροθετικών κρατουμένων του Νοσοκομείου "Άγιος Παύλος")
.
Δεν έχω φωτογραφίες να διαιωνίζουν το γεγονός, μόνο την μνήμη και την συγκίνησή μου έχω. Ονόματα χαραγμένα στην καρδιά μου και στιγμές.... ο Γιώργος, ο Ντίνος, ο Παύλος, ο Ανδρέας, ο Διονύσης και πάλι ο Γιώργος και πάλι ο Διονύσης και ο Μύρων που "μυρίζει κοινωνία" γιατί σήμερα αποφυλακίζεται... Τρεις ώρες βαθύτατου καρδιακού αγγίγματος, μοιρασιάς, ευλογίας... Τρεις ώρες με τα δικά τους σπουδαία ποιήματα, με ερωτήματα και ιστορίες εκ βαθέων... Στο κέντρο αυτής της απερίγραπτης ομάδας η Αντιγόνη Ευστρατόγλου ... Η δασκάλα, Η εμψυχώτρια, Η εμπνεύστρια... Σήμερα είχα, εξαιτίας της, την τιμή και την χαρά να ζήσω το "μυστήριο" της εμπιστοσύνης.... να βιώσω την "θεία ευχαριστία" της συνάντησης και της απίστευτης ομολογίας.... Εκεί, στην καρδιά του Σωφρονιστικού Συστήματος, εκεί που ο αγαπημένος, ο φίλος, ο αδελφός μας Γεώργιος Σταύρος Ζουγανέλης, λίγο πριν φύγει για τον μεγάλο του δρόμο, άφησε σε όλους μας, παρακαταθήκη και "υποχρέωση", ένα Σχολείο για να καταθέτουμε λίγη, ελάχιστη, από την πίστη μας στον Άνθρωπο. Η ομάδα συνεχίζει την πορεία της, όπως και το Σχολείο του Γιώργου. Ζωντανά κύτταρα ενός συστήματος που νεκρώνει τα πάντα αλλά δεν μπορεί να νεκρώσει οριστικά την Αγάπη... Την σταυρώνει καθημερινά βέβαια, όμως Αυτή πατάει πάνω στον θάνατό Της και Ανασταίνεται... 
Όσοι πιστοί προσέλθετε.... θα χαρούν να σας συναντήσου... και όσοι είστε σαν κι εμένα Χριστιανοί, να θυμάστε: στις φυλακές να ευλογείτε τον Χριστό, εκεί Ζη, Τον συνάντησα. 
.
22/11/2018


.